Roadtrip! Part 2

Door empy op donderdag 25 februari 2010 22:29 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.976

1,5 week te laat... Maar hij is er! Deel 2:

Het is zaterdag 6 februari half 8 's ochtends, mijn telefoon (aka. Surrogaatwekker) verkondigd mij dat het tijd is om mijn bed te verlaten. Uiteraard ben ik het daar totaal niet mee eens en met een panisch zoeken naar de snooze-knop zorg ik er uiteindelijk voor dat het helse geluid plaatsmaakt voor een stilte. Helaas voor mij gaat het circus niet veel later weer in herhaling en besluit ik mijn bed te verlaten. Ik kleed mij aan en pak mijn tas in, een groot deel van het chalet is inmiddels ook al uit zijn coma ontwaakt en is ook druk bezig het huisje op orde te brengen. Eenmaal beneden zet ik koffie en spoel ik mijn thermoskan om voor de terugweg. Na nog wat ingepakt en opgeruimd te hebben wek ik mijn kamergenoten die tevens reisgenoten zijn en begeef ik mij naar de auto om deze voor te rijden zodat we 'm in kunnen laden.

Bij de auto aangekomen doe ik nog de laatste zaken aan de sneeuwkettingen en krab ik de ramen schoon. Er is vrijdag 40CM sneeuw gevallen dus uit voorzorg had ik de kettingen er omheen gelegd en alvast ingereden. Na de auto gestart te hebben en geconstateerd te hebben dat het nog steeds bijzonder glad en wit is in het dorp sta ik voor het chalet.
De eerste tassen komen naar buiten en ik laad de auto in zodat alles dit keer wel in de kofferbak zal passen.
Hierna loop ik naar binnen om de koffie in de thermoskan over te gieten... Koffiezetapparaat leeg. Voor de zekerheid check ik nog de thermoskan, maar die is leeg. Een enigszins spottend: 'Ohw, was die koffie voor jou?' achter me zorgde ervoor dat donkere wolken zich boven mijn hoofd samenpakten en diverse adertjes in mijn ogen dieprood kleurden. Na het besluit genomen te hebben dat fysiek geweld mijn vriendschap wel eens blijvend aan kon tasten maakte ik het af met de woorden: 'helaas wel ja...' waarna ik weer naar buiten sjokte.

De rest van de groep was hun bagage wegbrengen terwijl ik nog even wachtte om afscheid te nemen. Na een 20 minuten gewacht te hebben bij een temperatuur van -7 graden vonden we het genoeg en bedachten we dat we ze toch wel weer binnen een week in Nederland zouden zien. Waarna we in de auto stapten en gingen rijden.

Toen we het dorp uitreden was daar de gendarmerie druk bezig om alles wat geen sneeuwkettingen had tegen te houden en te verplichten deze om te binden. De afdaling van 10KM heeft een paar nasty haarspeldbochten en als zo'n bocht versperd raakt is de enige verbindingsweg naar en van het dorp afgesneden. Inmiddels heb ik mijn plek gevonden achter een Renault Scenic die stationair in de 1e versnelling naar beneden kabbelt. Met nul ervaring op het gebied van rijden met sneeuwkettingen vind ik het prima op deze manier en blijf lekker achter deze wagen hangen.
10KM later zijn we beneden en vind ik samen met nog een stuk of 15 auto's een parkeerplek om mijn auto te ontdoen van zijn stalen sloffen. Hier beneden is de weg weer droog en het word tijd om kilometers te vreten. Na de kettingen weer opgeborgen te hebben rijden we richting Grenoble om de zeer dure toltunnels te omzeilen.

Aangekomen in Gap vind ik het tijd om te ontbijten en we stoppen bij een Mc Donalds. Na hier een bijzonder voedzaam ontbijt te hebben gehad (Lees: Big Mac menu met extra burger.) cross ik weer verder de bergen in. Na in een gigantische file te hebben gestaan op een behoorlijk steile helling en hierdoor meerdere malen succesvol de hellingproef te hebben doorstaan merk ik op dat de voorkant van de auto niet helemaal lekker stuurt.
Bij het eerste pompstation dat ik tegenkom zie ik ook waarom, mijn band linksvoor heeft nog maar de helft van zijn aanbevolen hoeveelheid lucht er in zitten. Na alle banden gelijk maar nagelopen te hebben rijden we weer over de bergen richting Grenoble.

Hier in de bergen was het uiterst mistig en gezien ik de wegen niet heel goed kende ben ik lekker in een treintje gaan hangen zodat ik niet plots een haarspeldbochtje over het hoofd kon zien.
Na een tijdje door de mist te hebben gereden reden we opeens onder de wolk. Mijn kauwgom was inmiddels uitgekauwd dus ik deed mijn raampje open en spuugde deze uit. Daarmee maakte ik de wolk blijkbaar boos die ook gelijk terugspuugde op mijn raam! Na nog de nodige mist te hebben gehad reed ik uiteindelijk Grenoble binnen waar ik gelijk aan kon sluiten in een file. Om onze medeweggebruikers hun grimas te ontnemen besloot ik de kindercd aan te zetten en al snel zaten we met zijn drieŽn vrolijk mee te zingen met K3, Jumbo, het huis Anubis en nog vele anderen.
Na de file kreeg ik dan eindelijk de snelweg onder mijn sloffen en zonder mij te bedenken ging het gaspedaal horizontaal en gingen we er weer vandoor.

Toen we de eerste tolweg opdraaiden was de verveling weer een beetje toegeslagen in de auto, ik zat gefrustreerd achter het stuur, naast me lag Jordi met zijn hoofd op het dashboard de vloer onder te kwijlen en Renť verveelde zich. Opeens hoor ik van achter in de auto 'Ik ben een sjeik!!11', ik kijk in mijn spiegel en moet opeens heel erg mijn best doen om de auto nog rechtdoor te laten gaan. Daar zit Renť, met zijn oranje skibril op en een sjaal om zijn hoofd gewikkeld naar andere auto's te zwaaien. Lang geleden dat ik heb gehuild van het lachen, maar ik ging kapot in die auto :')
Toen we de tolweg afgingen en stonden te wachten tot we konden betalen zaten we een beetje om ons heen te kijken en het duurde niet lang of er was een Nederlandse New beetle gespot. Bij nadere bestudering was deze gevuld met vrouwlijk schoon wat uitermate gewaardeerd werd door mij en mijn bijrijders. Helaas voor hun had ik geen zin om me in te houden en als snel draaide ik de Autoroute du soleil op en verkoos weer een illegale kruissnelheid.

Na verloop van tijd vond ik het wel eens tijd om even de benen te strekken en ik schoot een parkeerplaats op. Na even allemaal een plasje te hebben gepleegd staan we nog even te praten als we opeens een zwarte new beetle met Nederlands kenteken voorbij zien schieten. We keken elkaar even aan waarna ik 'En voituuuuuuuuuuure' scandeerde en we de auto insprongen.
Terwijl Renť zich weer als sjeik verkleedde zochten Jordi en ik de beetle tussen het verkeer en na een minuut of 5 zagen we ze verderop rijden. Voorzichtig kwam ik langszij en terwijl Jordi als een gek aan het zwaaien was kroop ik er voorbij. Helaas heb ik het zelf niet kunnen zien maar het schijnt dat de bestuurster van hun auto nogal hard in de lach schoot!

De rest van de rit verliep voorspoedig en al gauw reed ik Luxemburg binnen waar ik de benzinetank maar eens goed verwende met een flinke slok. Na nog eens goed gelachen te hebben bij de kassa (het kan dus blijkbaar wel, 40 liter euro95 voor 45 euro) en even mijzelf te hebben bijgetankt besloot ik om geen stop te maken in BelgiŽ. Na nog een klein sanitair bezoek draaide ik de snelweg weer op, hopende dat BelgiŽ inmiddels sneeuwvrij zou zijn. (Zie part1 voor details.)
Voorzichtig koerste ik op de grens af, maar de wegen waren sneeuwvrij! Nu werd mij wel duidelijk wat voor wegen daar liggen, het is of heel mooi en nieuw asfalt, maar voornamelijk rijd het als een bospad uit door de Jungle van Nigeria!
Dat werd ons nog eens hard duidelijk gemaakt op een kilometer of 30 voor Brussel, waar ik over een lijn reed die me deed denken aan een behoorlijke verkeersdrempel! Het voor 3 jaar lang dood gewaande lampje van de asbak begon zelfs weer spontaan te branden!
Na snel BelgiŽ weer uit te zijn gereden de laatste stop genomen en huiswaarts gekoerst. na Renť thuis afgedropt te hebben draaide ik dan eindelijk mijn eigen straat in. Ik parkeer de auto voor de deur en werp nog een laatste blik op de instrumenten: de klok staat op 1 uur 's nachts en de dagteller geeft vrolijk 1188.6KM aan. Ik ben op, ik klim het portiek in en strompel richting mijn bed, moe maar voldaan.

Volgende: Roadtrip! Part 1 02-'10 Roadtrip! Part 1

Reacties


Door Tweakers user Jejking, vrijdag 26 februari 2010 00:23

Ben ik de enige die denkt dat die rit net zo lang geduurd heeft als de blog zelf? :+

Leuk verhaal, mooi ritje :)

Door Tweakers user empy, vrijdag 26 februari 2010 00:41

hahaha, terug waren we uiteindelijk 15,5 uur onderweg dus tenzij je heeeel langzaam leest word het lastig ;)
En ik baal als een stekker, er zijn nog zo veel meer dingen gebeurt, maar als dat er ook nog allemaal bij had gemoeten had ik beter een boek kunnen schrijven...

Door Tweakers user wheez50, vrijdag 26 februari 2010 00:56

Leuk om te lezen!

Door Tweakers user DonPr0n, vrijdag 26 februari 2010 01:29

Zo zie je maar, belgians can fix everything! Zelfs kapotte asbaklampjes! :p
Maar je hebt gelijk, de meeste wegen zijn hier om te huilen, en zeker na de vriestemperaturen van de voorbije maanden..

Door Tweakers user fotografie999, vrijdag 26 februari 2010 08:51

@empy

Ik deed er precies 15minuten over dus ongeveer wat jij in uren deed

Door Tweakers user qless, vrijdag 26 februari 2010 10:03

Mijn kauwgom was inmiddels uitgekauwd dus ik deed mijn raampje open en spuugde deze uit
Geen vuilnisbak aan boord?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 26 februari 2010 10:04]


Door Tweakers user empy, zaterdag 27 februari 2010 00:50

@ qless

Jawel, maar ik vind het zo zielig om Jordi in zijn gezicht te spugen -O-

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 februari 2010 00:50]


Reageren is niet meer mogelijk